Tuesday, August 5, 2014

ntah pa pe

assalamualaikum... 

eh2...
Ttbe terhupdate..haha

mmg bersawang, berhabuk,ber2 dan ber2..
aku pun x tau napa
nak ckp jrg on9, x jugak
malas kot.. ekeke

tp start hari ini, apa kata nak aktif sket smula..
sket je.. x bnyak..hewhew

ni haa spider yg wat sarang tmpt aku.. kekeke



adios! assalamualaikum!


Wednesday, January 22, 2014

Shaklee: Set Super Detox

SET SUPER DETOX

*Membantu menyingkirkan toksin merbahaya dari badan
*Membantu meningkatkan kesihatan hati
*Meningkatkan seri wajah
*Meningkatkan sistem imun terhadap jangkitan badan
*Menghilangkan jerawat
*Membantu meningkatkan fungsi hati.

  

The same thing, kalau anda amalkan pengambilan vitamin ni, 
anda dinasihatkan untuk minum air kosong 3liter sehari atau lebih untuk membantu menyingkirkan toksin dalam badan dengan kadar yang lebih cepat!

Kerap ke tandas? ya! Tapi demi kesihatan, apa salahnya jadi rajin sket jadi pengunjung setia tandas.. saya pun sama. Setiap hari minum 3 hingga 4 liter air kosong sehari.. selalunya berkunjung ke tandas lebih 10x jugak!!
tapi, lam2 dah biasa..jadi rajin n x kisah pulak..hee xD

berminat?
Hubungi saya segera untuk mendapatkan harga istimewa!


Shaklee: Set Kurus


Salam semua... Hai2.. so cmana hari ni kesihatan anda? ok x? hehe.. actually, petang ni nak share sket pasal set kurus shaklee yg tgh meletop2 skg..knapa meletop? haa.. sb ramai dah brjaya turun berat badan dengan pengambilan set kurus shaklee ni.. selain tu, stok vitamin2 ni cepaaat sgt habis..lariss tau! x ke meletop tu?? hehe.. okay, drpd pung pang pung pang memanjang, meh la kita tgk sket..




3 konsep utama vitamin set kurus shaklee - 3B
BAKAR! BUANG! BINA!

Tuuu diaa.. hehe




                                                    1. BAKAR 

                                    Produk: LECITHIN / OMEGA GUARD

        Fungsi: bertindak sebagai pemecah dan pembakar lemak dan kolestrol

  






 2. BUANG

Produk: ALFALFA / HERB LAX 

kalau nak tahu vitamin ni antara vitamin yg paling laris dan cepat je habis stok.. uumm ramai minat ni... 

Fungsi:membuang lemak, toksin dalam badan


3. BINA

Produk: CINCH / SOY PROTEIN (ESP)

Fungsi: bina otot, elak kulit menggelebeh
Cinch Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati disamping mengurangkan berat badan. Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, Leucine dalam Cinch Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda. Boleh digandingkan dengan Cinch Energy Tea Mix. 




Perhatian!!
Jika anda mengambil vitamin set kurus shaklee ni, ada beberapa perkara yang anda perlu ambil perhatian.. kalo x, x jadi cik kak oii.. ni haa:

1. WAJIB minum air 3liter sehari.. lebih pun xpa janji 3liter tu mesti habis ya.

2. Jangan ambik vitamin secara mix. Maksudnya anda mesti tentukan waktu pengambilan setiap vitamin. Kena ada gap lah ye.

3. JANGAN mengambil alfalfa bersama-sama vitamin E kerana ia boleh mengganggu penyerapan alfalfa.

     4. JANGAN Mengambil suplemen bersama minuman berkafein kerana ianya mengurangkan kadar penyerapan suplement secara efiesien!
:D


Berminat?
Hubungi saya untuk harga istimewa!



Shaklee: Set Skincare (kecantikan kulit)

Assalamualaikum~
X habis lg rasanya sharing sy pasal set skincare shaklee ni kan?
So apa kata luangkan sket msa utk jatuh cinta dgn vitamin2 skincare drpd shaklee ni..


Hah! Ni lah dia! 

Stiap org ad masalah.. ikan pun ad masalah (opss).. hehe..n klo xde masalah mmg masalah..haha.. so, cari masalah.. haha.. ni pasal kajian penyelidikan lah ni asyik fikir masalah.. ehh dah2..

ok brbalik pada tajuk entry.. sapa2 yg ad masalah kulit, x kira lah jrawat ke jeragat ke, kawah2 ke, white bin blackhead ke, apa sahaja, sy sangat rekemen anda ambik set ni.. kenapa??? Sbb sy pun ad masalah yg sama!! Yeayyy kita geng! 
Alhamdulillah, so far so good.. jerawat yg comelote byk2 tu pun dah jrg2 tmbuh, pori smkin mngcil, wrna kulit skata, n plg pnting parut marut pun smakin nak pudar.. alhamdulillah.. 
betkat ikhtiar, Allah perkenankan doa n usaha kita.. 

Mari kita lihat fungsi n kebaikan setiap vitamin dlm set kecantikan kulit ni secara ringkas..


Vitamin E:

-Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
-Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
-Menjaga kelembapan kulit
-Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel

Vitamin C: 

-Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya
-Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit
-Mencerahkan kulit

B Complex:

-Sebagai pelembap
-Mencegah pigmentasi
-Melambatkan tanda penuaan
-Mengubati jerawat

GLA Complex:

1) Bagi wanita yang punya kitaran haid yang tak teratur 
     >> GLA membantu mengawal dan mengatur kitaran haid 

2) Bagi yang dah lama ingin mendapatkan zuriat
    >> GLA membantu meningkatkan kesuburan

3) Bagi yang sering mengalami PMS (pre-menstrual sindrom) 
   >> GLA membantu melegakan simptom2 pra haid seperti sakit perut, sakit pada buah dada & lain2 ketidakselesaan

4) Bagi wanita yang hampir/sedang putus haid
    >> GLA melegakan tanda-tanda putus haid

5) Bagi yang ingin cantik
    >> GLA menjadikan kulit lebih berseri-seri, glowing
    >> GLA juga menguatkan kuku dan rambut 
   
6) Bagi yang ada masalah jerawat
    >> GLA menseimbangkan hormon, hormon yang tidak stabil sering menyebabkan jerawat tumbuh tanpa sebab pada muka walaupun empunya diri

7) Untuk kesihatan menyeluruh
   >> Menguatkan sistem imun tubuh
   >> Mengawal kencing manis dan darah tinggi
   >> Mengawal kolesterol
   >> Baik untuk fungsi saraf


Sno, penggunaan berterusan Vitamin E, B Complex, Vitamin C, GLA Complex menghasilkan:

-Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
-Mencegah penuaan
-Menjadikan kulit lebih kenyal
-Mencerahkan kulit
-Menjaga kulit dari sinaran UV
-Mengurangkan parut jerawat
-Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
-Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
-Menjadikan wajah lebih berseri

Credit info : Optimum Vitamin

Add on ESP Shaklee utk kesan yg maksima.. seyes bestt!!!



Shaklee: Jadual Pengambilan Vitamin Shaklee



Sebagai rujukan anda! perlu diingatkan ini adalah cadangan.. mungkin sesuai dgn anda dan mungkin tidak.. tapi bagi saya sndiri, ini cara pengambilan vitamin yg sy amalkan seharian.. :)

well, try it out! Jgn mkn mix vit dlm satu msa.. perlu asing2kan mkn.. mksudnya ada gap la.. baru penyerapan tu pun superb n sistematik.. but, plg pnting ialah.... banyak minum air..  prinsip yg plg pnting.. klo x ikut, mmg x jadi punya.. huhu :D

selamat bershaklee!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...